Lån utan UC med många förfrågningar

Om man har många förfrågningar hos UC kan det var svårt att få lån och krediter. Lösningen på problemet heter lån utan UC med många förfrågningar. Men vad innebär det egentligen? Jo, att man hittar en bank eller ett låneföretag som inte gör någon kreditupplysning hos UC.

Vad betyder lån utan UC?

Många tror att låna pengar utan UC innebär ett lån utan kreditprövning. Så är inte fallet. Alla banker och låneföretag har en skyldighet enligt lag att göra en fullgod kreditprövning för att se om en kund kommer kunna hantera den ökade pressen på privatekonomin som ett lån eller en kredit innebär.

För att kunna göra en ordentlig kreditbedömning för att kunna bedöma en persons kreditvärdighet krävs en kreditupplysning. Det allra vanligaste är att banker och andra låneinstitut tar sin kreditupplysning hos UC, Upplysningscentralen. Anledningen till det är att en kreditupplysning från UC visar mer information än andra kreditupplysningsföretag. Men en kreditupplysning från UC är också dyrare än andra upplysningar, vilket gör att vissa banker vänder sig till kreditupplysningsbolag. Vanligast av dessa är Bisnode och Creditsafe. Att låna utan UC innebär helt enkelt att man ansöker om lån som tar Creditsafe eller Bisnode istället för UC.

Lån trots många förfrågningar

Att ta lån utan UC har många fördelar, till exempel att det inte registreras nån ny förfrågan hos UC. Men den kanske största fördelen är att de befintliga förfrågningarna du har inte påverkar din kreditvärdighet om du använder banker som inte tar UC. Det beror helt enkelt på att en kreditupplysning från Bisnode och Creditsafe inte visar hur många kreditupplysningar du har hos UC. Inga andra kreditupplysningsföretag har tillgång till det kreditupplysningsregister hos UC har. En stor nackdel för bankerna, men en stor fördel för dig som kund.

Olika typer av lån utan UC

Det finns flera olika typer av lån utan UC. Vilket som passar dig bäst beror dela på hur mycket du vill låna, men också på dina ekonomiska förutsättningar. De vanligaste är dessa:

  • snabblån utan UC – för dig som vill låna ett mindre belopp under en kortare tid
  • smslån utan UC – samma som snabblån
  • online kredit utan UC – för dig som vill ha ett flexibelt lån där du själv bestämmer när du ska låna
  • privatlån utan UC – för dig som vill låna ett lite större belopp under en längre tid

Det finns alltså flera alternativ för den som vill ta lån utan UC med många förfrågningar, men gemensamt med alla är att du sällan kan låna mer än 50000 kr.