Lån utan uc kontroll

Vill du att ett lån utan uc kontroll? Att låna pengar utan uc kontroll, dvs att man söker lån hos banker som inte tar en kreditupplysning hos UC när de gör sin kreditprövning, är ett sätt att låna pengar utan att försämra sin kreditvärdighet. När man söker ett vanligt banklån registreras det nämligen en kreditförfrågan hos UC. Många förfrågningar hos UC signalerar att man är benägen att dra på sig stora skulder, vilket bankerna ser som ett tecken på att man kommer få svårt att betala tillbaka sitt lån. Därför ger de ofta avslag på låneansökningar från personer med många UC. Att ta ett lån utan uc kontroll är ett sätt att låna pengar utan att det registreras ytterligare förfrågningar hos UC. Det är dessutom ofta lättare att få ett lån utan UC än att få ett vanligt banklån.

Vem kan låna pengar utan uc kontroll?

För att kunna ta ett lån utan uc kontroll krävs det oftast att du är över 18 år och i vissa fall över 20 år. Du bör även ha en deklarerad inkomst, även om den inte behöver vara från en fast anställning. Din inkomst behöver heller inte vara lika hög som när du söker vanliga banklån och privatlån.

Hur mycket kan man låna utan uc kontroll?

Ett lån utan UC är nästan alltid av typen smslån eller snabblån. Det innebär att du maximalt kan låna upp till 15000 utan UC. Ännu vanligare är det med lån utan UC där du maximalt kan låna 4000 kr. Sådana lån kan du dessutom ofta ta trots betalningsanmärkningar, dock sällan med skuldsaldo hos Kronofogden.

Var kan man hitta lån utan uc kontroll?

Eftersom lån utan uc kontroll alltid är av typen smslån och snabblån är det sådana lån man ska leta efter. Enklast gör man helt enkelt en sökning på internet på smslån, snabblån, mikrolån eller internetlån. Då kommer man hitta en uppsjö olika smålån. Alla dessa låter dig inte låna pengar utan UC, utan vad du får göra är att gå in på de olika bankernas hemsidor för att kontrollera deras villkor. Då kommer du snabbt se om de gör en uc kontroll eller inte. Tänk på att noga jämföra priser och avgifter, eftersom dessa kan skilja väldigt mycket.

Checklista när du ska låna pengar utan uc kontroll

  • Kontrollera att banken verkligen inte tar någon kreditupplysning hos UC
  • Ta reda på hur lång återbetalningstid lånet har, så att det inte blir en obehaglig överraskning.
  • Jämför pris och avgifter på flera olika lån utan UC kontroll.
  • Fundera en extra gång om du verkligen behöver lånet. Att låna pengar utan uc kontroll är ett dyrt sätt att låna pengar.

Läs mer om lån utan UC hos Lånetipset.
Switch to our mobile site