Lån med Creditsafe

Att ta lån hos en bank eller ett låneföretag som tar sin kreditupplysning hos Creditsafe är ett bra alternativ för den som vill låna pengar utan UC. Eftersom Creditsafe inte registrerar din kreditupplysning hos UC kommer din kreditvärdighet inte att försämras av det nya lånet, vare sig du blir beviljad eller får avslag på din låneansökan.

Var kan man låna pengar med Creditsafe?

Den vanligaste typen av lån med Creditsafe är så kallade smslån eller snabblån, dvs ett litet lån på runt 5000 kr som du söker direkt via din mobil eller online på nätet. Vanliga banklån eller privatlån tar nästan alltid sin kreditupplysning hos UC, vilket gör det svårt att låna större belopp utan att få en förfrågan registrerad där. Det största beloppet som går att låna utan UC är 15000. Lån på 15000 med Creditsafe kan du ta hos bland annat Onea.se.

Är det lättare att få lån med Creditsafe?

Eftersom en kreditupplysning från Creditsafe innehåller ungefär samma information som en kreditupplysning hos UC blir det inte automatiskt lättare att få lån med kreditupplysning hos Creditsafe. Däremot verkar det som att låneföretag som har en mindre strikt kreditprövning oftare anlitar Creditsafe än UC. Därför kan det ligga något i påståendet att det är lätt att få lån hos banker som tar sin upplysning hos Creditsafe.

Att tänka på när du tar lån

Smalån som smslån och snabblån är alltid dyrare än vanliga banklån. När du ska låna pengar är det därför viktigt att både jämföra flera olika lån för att hitta det billigaste, men också att noga fundera igenom om man verkligen bör låna mer pengar. Ju mer man lånar desto mer av din inkomst kommer gå till räntor och avgifter varje månad, och till slut kan man hamna i en situation där man inte har råd att betala månadskostnaden. Då är risken stor att man lånar ännu mer bara för att klara månadsbetalningarna, och man har hamnat i den så kallade lyxfällan. Men är man medveten om detta är alltså ett lån med Creditsafe ett bra alternativ till att låna pengar utan UC.